Nogomet
0

Selektor Kostarike: Patimo, ali smo i vrlo sretni

Totalsport
Jorge Luis Pinto (Foto: EPA)
Jorge Luis Pinto (Foto: EPA)
Selektor nogometne reprezentacije Kostarike Jorge Luis Pinto istaknuo je da Svjetsko prvenstvo u Brazilu napušta visoko uzdignute glave i ponosan na svojuekipu.

Čvrsti bunker i sjajne odbrane golmana Keylora Navasa donijeli su Kostarikancima rezultat 0-0 nakon osnovnih 90 minuta i 30 minuta produžetaka u četvrtfinalnom dvoboju protiv Holandije, no u polufinale su ipak prošli Tulipani zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesteraca.

Kostarika je uprkos tome sačuvala status najugodnijeg iznenađenja prvenstva jer je osvojila prvo mjesto u grupi s Italijom, Urugvajem i Engleskom, a potom izbacila i Grčku u osmini finala.

"U ovom trenutku patimo, ali smo i sretni. Mnogi ljudi nisu vjerovali u nas kad smo došli u Brazil, ali napravili smo puno lijepih stvari na ovom SP-u. Iako napuštamo turnir, nismo poraženi, čak ni protiv velesila", naglasio je kolumbijski stručnjak.

"Mislim da smo se u subotu dobro nosili s Holanđanima i premda možemo popraviti neke stvari, vjerujem da smo napravili veliki napredak. Pokazali smo da se možemo organizirati, da imamo dobru taktiku i da znamo igrati nogomet. Ostavili smo pozitivan i dostojanstven dojam o kostarikanskom nogometu. Ponosan sam na igrače, kao i cijela zemlja. Dali su sve što su mogli", zaključio je Pinto.