Nogomet
22

Selektor Kipra: Uz pomoć golmana zadržali smo rezultat

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Selekcija Kipra večeras je na Bilinom Polju sa 1:2 slavila u utakmici sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će 2016. godine biti odigrano u Francuskoj.

Selektor Kipra Charalambos Crhistodoulou je kazao da je Bosna i Hercegovina imala dosta prilika, te da su naši reprezentativci mogli postići i drugi gol.

"Imali smo dobar prijem u Bosni i Hercegovini i Zenici i želim da im se zahvalim za ova dva dana koja smo bili ovdje. Mi nismo počeli sa utakmicom dobro, posebno prvih 15 minuta, a poslije 1:0 kada je bilo za BiH mogli smo primiti još jedan gol jer su imali dosta prilika", kazao je Crhistodoulou.

On je još dodao da su akcije koje su uvježbavale uspješno realizirane u drugom poluvremenu večerašnje utakmice.

"Posebna je činjenica da smo izjednačili utakmicu i to je bilo jako bitno za nas jer nam je dalo novo samopouzdanje i nadu za drugo gol. U drugom poluvremenu je bila taktika ta koju smo vježbali dva dana sa našim brzim napadačima i uspjeli smo s tim. Čak i prije nego smo dali drugi gol imali smo brojne šanse, a posebno sam sretan sa činjenicom da smo postigli i taj drugi gol", izjavio je selektor Kipra, te dodao:

"Posebno zadnjih par minuta Bosna i Hercegovina je imala mnogo šansi, posebno kada je u pitanju penal, ali uz pomoć našeg golmana smo zadržali ovaj rezultat. Rezultat ne mijenja činjenicu da je Bosna i Hercegovina jako tim, sa dobrim igračima, mi smo još novi tim, na početku, koji pokušava napraviti promijene."

Crhistodoulou je mišljenja da će se Bosna i Hercegovina kvalifikovati na Evropsko prvenstvo.

"Nadam se da će Kiprani igrati u narednim utakmicama isto kao i danas i vjerujem da će Bosna i Hercegovina ići na Evropsko prvenstvo", zaključio je selektor Kipra.