Nogomet
114

Selektor Kipra: Koji god rezultat bio, nadam se da će se BiH kvalifikovati

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Na Bilinom Polju večeras je održana i konferencija za novinare selekcije Kipra na kojoj su selektor Charalambos Crhistodoulou i igrač Constantinos Charalambides iznijeli svoja mišljenja o sutrašnjoj kvalifikacionoj utakmici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Cristodoulou je kazao kako za cilj ima napraviti dobar tim koji će imati poštovanje od evropskog fudbala, a istakao je da je Bosna i Hercegovina favorit u sutrašnjoj utakmici.

"Mi pokušavamo da napravimo tim koji će dobiti poštovanje od evropskog fudbala. Naravno Bosna i Hercegovina je favorit u sutrašnjoj utakmici, a nama je bitno da se dobro prezentujemo i damo najviše što možemo od sebe. Slažem se s tim da BiH ima više iskustva sa igračima koji igraju u velikim klubovima. Jako je bitno da počnemo sa dobrim startom i da se borimo kao protiv svake sljedeće ekipe", kazao je trener Kipra.

Trener Kipra nije odlučio prvih jedanaest za sutrašnju utakmicu, a kako je kazao, odlučit će se nakon večerašnjeg treninga na Bilinom Polju.

"Možda ćemo igrati i kontra napad i sa dva napadača, a sve što se toga tiče to ću sutra odlučiti. Od početka izvlačenja sam mišljenja da je ovo jedna jako teška grupa. Radit ćemo na tome da radimo za sebe i vidjet ćemo dokle ćemo doći", dodao je Crhistodoulou.

Crhistodoulou je kazao da je veoma bitno mišljenje našeg kapitena Edina Džeke, koji smatra da je Kipar najjača ekipa u našoj grupi.

"Jako je bitno da čujemo takve riječi od vašeg kapitena. To znači da dobivamo respekt, a mi ćemo davati svaku utakmicu sto posto i vjerujem da ćemo i dalje napredovati. Nažalost moji igrači ne igraju u velikim timovima, igraju u ligi Kipra. Moj cilj je bio da odigramo jake utakmice u pripremama i igrali smo protiv Japan i Hrvatske i moja je filozofija da na taj način pomognem svojoj ekipi", izjavio je Crhristodoulou, te na kraju zaključio:

"Koji god rezultat bio sutra, nadam se da će se Bosna i Hercegovina kvalifikovati na Evropsko prvenstvo i da ćemo ovaj put proći zajedno."