Nogomet
66

Selektor Austrije Marcel Koller: BiH ima snažan i uigran tim

Klix.ba
Marcel Koller (Foto: EPA)
Marcel Koller (Foto: EPA)
Nogometna reprezentacija BiH će sutra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Austrije u Beču. Austrijski selektor Marcel Koller je pokazao veliko poštovanje prema našim Zmajevima.

"BiH ima snažan i dobro uigran tim sastavljen od velikih igrača koji posjeduju visok nivo individualnog kvaliteta. U ekipi imaju tri ili četiri nogometaša koji mogu riješiti utakmicu", izjavio je Koller.

Austrijsku javnost Zmajevi nisu impresionirali igrama u grupi B s obzirom na to da nakon polovine kvalifikacija imaju pet bodova i nalaze se na petom mjestu. No, Koller je oprezan i neće eksperimentisati.

"Teško je suditi o reprezentaciji BiH izvan. Čeka nas jedna uzbudljiva i dobra utakmica. Neće biti eksperimentisanja s rotacijom i taktikom", rekao je selektor Austrije.

Austrijanci su prvi u kvalifikacijskoj grupi G sa 13 bodova, imaju jedan remi i četiri pobjede u nizu. Koller želi direktan plasman na Euro.

"Bit ću zadovoljan samo ako direktno odemo na Evropsko prvenstvo. U ovom trenutku izgledamo spremni da to ostvarimo. Međutim, još ništa nije gotovo. Moramo odigrati pet utakmica, uključujući tri teška gostovanja", završio je Koller.

Utakmica Austrija - BiH se igra u utorak od 20:30 sati.