Nogomet
40

Selektor Argentine zadovoljan učinkom napadača uoči utakmice protiv BiH

Klix.ba
Kun Aguero, Gonzalo Higuain i Leo Messi
Kun Aguero, Gonzalo Higuain i Leo Messi
Selektor Argentine Alejandro Sabella zadovoljno je trljao ruke nakon ovog kola grupne faze Lige prvaka. Trojica napadača Gaučosa, Lionel Messi, Sergio Aguero i Gonzalo Higuain postigli su po dva gola.

Kad je Messi postigao gol iz penala u sinoćnjoj utakmici protiv Milana na Nou Campu, Sabella je odahnuo, piše argentinski Clarin. Nakon toga, Messi je uspio još jednom savladati golmana gostujuće ekipe.

Na ovaj način, Barcelonin čarobnjak prekinuo je duže vrijeme bez postignutog gola. Selektora Argentine obradovala je i vijest da je Higuain postigao dva gola za Napoli u utakmici protiv Marseillea. Noć prije, Kun Aguero dva puta je zatresao mrežu CSKA Moskve na Etihadu.

Messi, Higuain i Aguero, "oštrica" napada Argentine, u reprezentaciju dolaze u punoj formi pred prijateljske utakmice protiv Ekvadora i Bosne i Hercegovine, navodi Clarin.

Utakmica između Gaučosa i Zmajeva je na rasporedu u 19:30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 01:30 sati po našem vremenu, u noći sa ponedjeljka na utorak (18. na 19. novembar) u St. Louisu.

Očekuje se da će Zmajevi u ovoj utakmici imati veliku podršku sa trbina stadiona Busch, s obzirom na to da u tom američkom gradu živi više od 70.000 Bosanca i Hercegovaca.

Prvi i posljednji susret sa najboljom selekcijom Argentine, BiH je igrala 14. maja sada već davne 1998. godine u Cordobi, kada su popularni Gaučosi pobijedili uz visokih 5:0.