Nogomet
0

Selektor Argentine: Shvatamo zašto su nas navijači izviždali

Totalsport
Sergio Batista
Sergio Batista
Nakon nove razočarajavajuće predstave argentinske nogometne reprezentacije na Copa Americi (0-0 protiv Kolumbije) selektor "gauča" Sergio Batista pokušao je spustiti loptu na zemlju.

"Stvari se ne razvijaju onako kako je to bio slučaj u prijateljskim utakmicama. Niko nije očekivao ovakvu utakmicu i ponovo nismo bili pravi", rekao je Batista, čija je ekipa u dvije dosad odigrane utakmice u grupi A osvojila tek dva boda.

Uprkos tome, Batista je najavio da u posljednjem kolu protiv Kostarike ponovo neće napraviti veće promjene u ekipi.

"Ostajem uvjeren u sposobnost ovih igrača koji su jako dobri. Malo smo spori u napadu, ali to ne zahtijeva veće promjene. Igrat ćemo s dva defanzivna vezna i možda još jednim više igračem na krilu. Čeka nas utakmica protiv Kostarike i možemo do pet bodova koji nam trebaju za prolaz dalje. Moramo ostati mirni", izjavio je selektor Argentine.

O novoj slaboj predstavi najboljeg nogometaša današnjice Lionela Messija selektor "gauča" je rekao: "Dobro su ga zatvarali. Danas se stvari nisu razvijale onako kako su htjeli, ali to je kompliment za naše protivnike", kazao je Batista.

Na kraju je komentirao i zvižduke kojima su ih ispratili razočarani argentinski navijači: "Navijači su nas došli gledati kako pobjeđujemo. Takve stvari (zvižduke) ne volimo, ali su razumljivi".