Nogomet
0

Selektor Argentine poručio: Protivnici na Mundijalu nas se boje

Klix.ba
Alejandro Sabella
Alejandro Sabella
Alejandro Sabella, selektor nogometne reprezentacije Argentine, u intervjuu za zvaničnu stranicu Argentinskog nogometnog saveza (AFA) govorio je o predstojećem Svjetskom prvenstvu i grupi F u kojoj se još nalaze Bosna i Hercegovina, Nigerija i Iran.

Popularni Gaučosi su favoriti u grupi gdje su Zmajevi prvenstveno zahvaljujući napadačima koje Argentina ima, smatra Sabella.

"Ukoliko odbrana bude na nivou, možemo ići do kraja. Ova reprezentacija je jedna od najboljih na svijetu. Naši protivnici nas se boje jer imamo sjajne napadače", kaže selektor Argentine.

"Teško je postati prvak svijeta. Nismo najbolji, ali smo kandidati za titulu. Ne možemo početi prvenstvo razmišljajući kako smo ga već osvojili", dodao je on.

Što se odbrane tiče, Sabella kaže da još uvijek nije odredio igrače koje će pozvati.

"Ne znam da li ću povesti šest ili sedam odbrambenih igrača sve zavisi od toga da li ću na spisak uključiti još jednog veznog igrača", kazao je Sabella.

Naša selekcija će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi F sa selekcijama Argentine, Irana i Nigerije. Prvi meč ćemo igrati na čuvenoj Marakani 15. juna protiv Argentine.