Nogomet
0

Selektor Argentine najavio pobjede protiv Ekvadora i BiH

Klix.ba
Alejandro Sabella
Alejandro Sabella
Selektor Argentine, Alejandro Sabella, govorio je uoči utakmice protiv Ekvadora, prve od dvije koje će Gaučosi odigrati u Sjedinjenim Američkim Državama. On je još jednom potvrdio da će najveću minutažu dobiti igrači koji se nisu naigrali u reprezentativnom dresu.

Argentinci su prije nekoliko dana ostali bez svog najboljeg igrača, Lionela Messija, koji se povrijedio u utakmici protiv Betisa i odsustvovat će sa terena najmanje šest sedmica. Sabella kaže da će najvjerovatnije zbog ovoga mijenjati taktiku 4-3-3, sa kojom je nastupio u nekoliko prethodnih utakmica.

"U ove dvije utakmice igrat ćemo sa izmiješanom ekipom. Osim pobjede, želim igračima koji ne igraju često dati šansu i vidjeti u igri one koji još nisu upisali nastup za selekciju", kazao je Sabella na konferenciji za medije u New Jerseyju, gdje će sutra igrati utakmicu protiv Ekvadora.

On vjeruje da će i njegov ekvadorski kolega uraditi isto te testirati neke igrače na koje računa za Svjetsko prvenstvo.

"Ekvador ima dobru ekipu, fizički odlično pripremljenu sa mnogo opcija po krilima", kazao je Argentinac.

Sabella je dodao i to da su Brazil, Njemačka i Španija uz Argentinu favoriti za osvajanje Mundijala naredne godine u Brazilu.

"Reprezentativni nogomet je veoma ujednačen od 2002. godine. Danas su Brazil, Njemačka i Španija malo ispred svih ostalih", dodao je selektor Argentine.