Nogomet
80

Selektor Albanije čestitao mladim Zmajevima, Jagodić zadovoljan

Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na stadionu Bilino Polje ubjedljivim rezultatom od 4:1 savladala selekciju Albanije.

Na konferenciji za novinare selektor Albanije Skender Gega je uputio čestitke igračima i selektoru Vladi Jagodiću na dobroj igri i dobrom otvaranju kvalifikacija.

"Prvo želim da čestitam treneru i igračima koji su odigrali dobru utakmicu. Izgledaju mnogo jači, vjerovao sam da nisu toliko jaki i da možemo napraviti nešto. Bilo je tu malog pritiska početkom drugog poluvremena, ali što se tiče rezultata, nisam sretan. Mi smo jedna veoma mlada ekipa, od prošle godine imamo samo dva starija igrača, svi ostali su novi i trenutno trebaju da se naviknu jedni na druge na terenu. Ovo je bila jedna veoma teška utakmica za našu ekipu. Poštujem ekipu Bosne i Hercegovine i želim im sreću u daljnjem toku takmičenja", izjavio je selektor Albanije Skender Gega.

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine zadovoljan je igrom svojih izabranika. Izjavio je da su obje reprezentacije Bosne i Hercegovine pokazale da su zasluženo na 15. poziciji FIFA-ine rang liste.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Moram čestitati igračima koji su u prvoj utakmici pokazali veoma dobar kvalitet i kvalifikacije otvorili onako kako smo željeli. Jasan sam bio da su samo tri boda bitna, ali da rezultat toliko i nije. Mislim da su i mladi Zmajevi pokazali da je naš fudbal zasluženo na 15. mjestu FIFA-ine rang liste, što je misaona imenica za mnoge reprezentacije", kazao je Jagodić, te dodao:

"Dobro je što smo taktički odradili drugo poluvrijeme, pogotovo poslije povlačenja Maletića iz igre, dozvolili smo im da oni jurnu prema našem golu i onda smo ih kaznili više puta."

Selektor je još dodao da su svi igrači jedno bogatstvo, te da je cilj da svi igrači uz dobru igru što prije dođu do A selekcije.

"Kad se sve sagleda, rezultat je izuzetno dobar, nisam tražio od igrača ubjedljivu pobjedu, ali... Bilo je perioda kada je selekcija Albanije došla do igre i zaprijetila nam, ali je to tako moralo biti. Oni nisu loša ekipa, iznenadit će nekog iz naše grupe i zaista se moram zahvaliti publici koja je prepoznala da mora doći jer će mali Zmajevi uskoro postati veliki Zmajevi. Mi se okrećemo dalje, protiv Mađarske ćemo se na njihovom terenu boriti za poziciju koja će nas zadržati iznad", zaključio je Jagodić.