Nogomet
71

Selekcija RS-a sa Srbijom igra sredinom juna naredne godine?

Piše: J. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Selekcija nogometaša bh. entiteta Republika Srpska mogao bi odigrati revijalni susret protiv reprezentacije Srbije srednim naredne godine, potvrdili su za Klix.ba iz Fudbalskog saveza RS-a.

Nakon nekoliko pokušaja organiziranja ovog susreta u Banjoj Luci, u Fudbalskom savezu RS-a su ubijeđeni da će juni naredne godine biti mjesec odigravanja utakmice koju nazivaju historijskom.

Priča oko odigravanja ovog susreta stara je nekoliko godina, ali do sada, zbog različitih razloga, ona nije organizovana.

Prošle godine Fudbalski savez Republike Srpske (FSRS) uputio je zvanični zahtjev Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine (NSBiH) za odobrenje odigravanja prijateljske utakmice selekcije Republike Srpske i reprezentacije Srbije u augustu 2013. u Banjoj Luci.

Nakon što su dobili saglasnost Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, vjerovalo se da će najbolji srbijanski nogometaši doći stići u grad na Vrbasu i odigrati dugo najavljivani susret.

Međutim, odigravanje utakmice je pomjereno sa augusta na septembar prošle godine, ali se utakmica nije odigrala jer je srbijanska reprezentacija nastupala u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

U aprilu ove godine, Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske (FSRS), najavio je da će utakmica biti odigrana 4. septembra.

No, i ovaj termin je "propao" zbog odigravanja prijateljske utakmice između nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna,

Najnoviji datum koji se spominje kada se govori o terminu odigravanja ovog susreta je 16. juni 2015. godine.

"Obavili smo određene razgovore Nastojat ćemo da se utakmica odigra u tom terminu", kazao je za Klix.ba Kovačević za Klix.ba.

Čelni čovjek FSRS-a kazao je da će u narednom periodu kontaktirati FIFA-u i UEFA-u oko odigravanja ovog susreta.

Da li će biti odobreno, ostaje da se vidi.