Nogomet
0

Seks afera u belgijskoj reprezentaciji

Totalsport
Kevin de Bruyne (Foto: AFP)
Kevin de Bruyne (Foto: AFP)
Belgijska nogometna reprezentacija suočila se nedavno sa seks aferom u svojim redovima.

U glavnim su ulogama bili Kevin de Bruyne i Thibaut Courtois, igrači Chelseaja koji ove sezone igraju na posudbi. De Bruyne je član Werdera, a Courtois čuva gol madridskog Atletica. Prema pisanju belgijskog trač magazina Storyja, De Bruyneova djevojka Caroline Lijnen je iza njegovih leđa imala seks aferu s Courtoisom.

Dok je Werder u januaru bio na pripremama u Turskoj, Lijnen se počastila izletom u Madrid, ali i izletom iz tadašnje veze. Nekoliko sedmica kasnije De Bruyne je saznao za aferu i okončao vezu s Lijnen koja se vratila u Belgiju. Ofanzivni veznjak Werdera je navodno bio shrvan, a početkom marta je dobio dozvolu kluba da dva dana propusti trening "zbog privatnih problema".

Uprkos svemu, dvojica nogometaša su se pomirila tokom priprema belgijske reprezentacije za dvoboje protiv Makedonije prošlog mjeseca. Potvrdio je to i glasnogovornik Belgijskog nogometnog saveza Stefan van Loock.

"Ne osporavamo da je bilo privatnih problema između Courtoisa i De Bruynea. Ali, razgovarao sam s obojicom i potvrdili su mi da je to iza njih. Dečki ponovo razgovaraju, čak se i međusobno šale. Istina je i da je selektor Marc Wilmots pričao s obojicom i da cijeli slučaj nije imao utjecaja na reprezentaciju", objasnio je Van Loock.