Nogomet
0

Sejad Salihović danas slavi 29. rođendan

Piše: D. B.
Sejad Salihović (Foto: AFP)
Sejad Salihović (Foto: AFP)
Bh. reprezentativac i kapiten bundesligaša Hoffenheima, Sejad Salihović, danas slavi 29. rođendan.
Sejad Salihović (Foto: AFP)
Sejad Salihović (Foto: AFP)

Salihović je rođen 8. oktobra 1984. godine u Zvorniku. Kao veoma mlad igrač je nastupao za berlinsku Minervu, Herthu Zahlendorf i Hertu BSC. Jedno vrijeme je igrao i za drugi tim Herthe BSC, a nakon toga je kratko nastupao za prvi tim. Godine 2006. je postao igrač Hoffenheima za koji je odigrao 187 zvaničnih susreta u kojima je postigao 49 golova.

Popularni Sejo je igrao za mladu reprezentaciju BiH četiri puta, a postigao je dva pogotka. Od 2007. godine je član A reprezentacije BiH, čiji je dres obukao 34 puta, a mrežu protivnika je zatresao četiri puta.

Salihovića i njegove saigrače u reprezentaciji očekuju dva historijska meča, koja se igraju u petak i u utorak u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. U petak će Zmajevi na Bilinom Polju u Zenici dočekati Lihtenštajn, a potom će u utorak gostovati Litvaniji u Kaunasu u supervažnoj utakmici, koja može donijeti našoj reprezentaciji direktan plasman na SP. Vjerujemo da je upravo to jedna od rođendanskih želja našeg Seje. Redakcija portala Klix.ba mu ovom prilikom čestita rođendan uz najljepše želje.