Nogomet
0

Seferović: Sanjam o odlasku sa Švicarskom u Brazil

Klix.ba
Haris Seferović
Haris Seferović
Nesuđeni bh. reprezentativac Haris Seferović, koji nastupa u dresu Real Sociedada, debitirao je u dresu Švicarske u februaru ove godine.

U razgovoru za FIFA.com, napadač Sociedada, čiji su roditelji iz Sanskog Mosta, imao je pozive da zaigra u dresu Zmajeva u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije. Međutim, odlučio se za Švicarsku i na taj način zauvijek zatvorio vrata bh. reprezentacije.

Ovog ljeta potpisao je za španski klub, koji večeras igra protiv Leverkusena, za koji nastupa kapiten Zmajeva Emir Spahić.

Njegova karijera uzbrdo je krenula nakon što je nastupio na Svjetskom nogometnom prvenstvu za igrače do 17 godina. Godine 2009. Seferović se u dresu Švicarske istakao odličnim partijama.

"Bilo je to nevjerovatno važno iskustvo i pravi početak moje karijere", kazao je Seferović za FIFA.com. Od tada, nosio je dresove Grasshoppersa, Fiorentine, Neuchatel Xamaxa, Leccea i Novare.

Kako je kazao, španska liga je najbolja na svijetu, a njegov najveći uzor je još jedan nogometaš bosanskih korijena, PSG-ov Zlatan Ibrahimović.

Iako još ima nekoliko utakmica do kraja kvalifikacija za Odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu, Švicarska je na najboljem putu da se nađe na Mundijalu.

"Ima nekoliko sjajnih igrača u reprezentaciji Švicarske i lijepo je biti dio toga. Nadam se da ću dobijati pozive selektora i, naravno, biti na letu reprezentativaca za Brazil. To je moj san koji imam priliku pretvoriti u stvarnost", kazao je Seferović.