Ryan Babel na Twitteru
0

"Šef me odbacio bez objašnjenja"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Holandski krilni napadač Liverpoola, 23-godišnji Ryan Babel, produbio je krizu na Anfieldu javno se potuživši o svom statusu u ekipi putem društene mreže Twittera.

Krizi u Liverpoolu ne nazire se kraj. Španski menadžer Rafel Benitez u svojoj šestoj sezoni na Anfieldu dotaknuo je dno. Ekipa je u 20 utakmica u Premiershipu ostvarila samo 10 pobjeda i čak sedam poraza, a u cijeloj prošloj sezoni Liverpool je u prvenstvu izgubio samo dvije utakmice. ''Redsi'' su trenutno na sedmom mjestu. Za vodećim Chelseajem zaostaju 12 bodova, a za Manchester Cityjem, koji drži četvrtu poziciju, zadnju koja vodi u Ligu prvaka, Liverpool kaska pet bodova.

Benitezova družina oprostila se i od Lige prvaka, Carling Cupa, a kap koja je prelila čašu strpljenja čak i kod navijača Liverpoola, najvećih štovatelja lika i djela Rafaela Beniteza svih ovih godina, bio je poraz na Anfieldu u 3. kolu FA Cupa u srijedu od drugoligaša Readinga, 2-1 u produžetku. Navijači su čak i na forumu klupske web stranice inicirali vlastitu anketu po pitanju ostanka ili odlaska omiljenog španjolskog stručnjaka…

Da stvar bude gora, protiv Readinga su se povrijedila trojica igrača, od kojih su dvojica udarna snaga ''redsa''. Fernando Torres potrgao je hrskavicu u desnom koljenu. Morat će na operaciju i potom ga čeka oporavak dug šest sedmica. Steven Gerrard će zbog povrede zadnje lože pauzirati sljedeće dvije sedmice, dok Yossija Benayouna čeka pauza u trajanju između tri i četiri sedmice. Njemu je napukla rebrena kost. Torres je, u međuvremenu, poslao poruku američkim vlasnicima kluba, točnije, vapaj za kvalitetnim pojačanjima u zimskom prijelaznom roku.

Zadnji udarac narušenom Benitezovom autoritetu zadao je Ryan Babel, koji je na Anfield stigao 2007. godine iz Ajaxa. U petak je, dan uoči gostovanja Liverpoola kod Stokea u Premiershipu, napisao na Twitteru:

''Imam razočaravajuće vijesti. Šef me izostavio iz ekipe. Bez objašnjenja''.

Nakon što je čuo za to, Benitez je novinarima na press konferenciji rekao:

"Danas više ne možete zaustaviti priče u nogometu. Nije to kao nekada. Menadžeri, TV stanice, radio, internet, svi imaju potrebu nešto komentirati i pričati. Svako danas ima Twitter ili nešto slično."

No, samo jedan sat nakon što je Benitez okončao press konferenciju, Babel se opet oglasio na Twitteru:

''Što se događa sa mnom nakon dobre prve sezone u Liverpoolu? Zabio sam 10 golova, bio proglašen za mladu nadu godine, a potom prošle sezone gotovo da uopće nisam igrao, kao niti ove. Ne znam što je krenulo po zlu. S menadžerom nikada nisam bio u svađi, uvijek sam držao jezik za zubima. Ali, ja vjerujem u sebe i jednog dana ću pokazati svima kakve su moje mogućnosti. Bilo to u Liverpoolu ili nekom drugom klubu'', zaključio je Babel, jedan od igrača koje je Liverpool nakanio prodati u zimskom prijelaznom roku, kako bi namaknuo sredstva za pojačanja.

Međutim, Holanđanin je Benitezu poručio da želi ostati u klubu i boriti se za mjesto u momčadi, iako ga je u svoje redove želio dovesti Birmingham, a bio je povezan i s odlaskom u Marseille.