Nogomet
0

Seedorf: Napustio sam Milan zbog Allegrija

Totalsport
Holandski nogometni veteran Clarence Seedorf (37) otkrio je u razgovoru za brazilsku TV stanicu SporTv zašto je 2012. nakon deset godina napustio Milan.

"Razlog zašto sam napustio Milan, bez sumnje, bio je njihov trenutni trener Allegri. Moj odnos s njim nije bio najbolji, nismo se slagali. Stavljao me da igram velike utakmice protiv Barcelone ili Juventusa, a onda bi me izostavljao u sljedeće četiri. A ja sam bio naviknut da stalno igram", rekao je Seedorf, te nastavio:

"Kada smo osvojili 'scudetto0 mislio sam da sam dao svoj doprinos, pogotovo krajem sezone. Milan je imao igrača koji su ostajali i kada su ostarili. Izvana je možda izgledalo kao da nisam 100% spreman, ali u mojoj dobi morate igrati redovno da biste održali svoje mišiće. Primjeri su Paul Scholes i Ryan Giggs koji su nastavili igrati, ali meni Allegri nije dozvolio. Šteta".

Danas je Seedorf igrač Botafoga, a ironično, mediji sugeriraju da bi se uskoro mogao vratiti u klub i naslijediti upravo trenera koji je uvjetovao njegovo napuštanje San Sira.

"Milan je sada u procesu obnove, manje je kvalitetan i trebat će im vremena da se vrate na vrh. Ja sam skoro završio svoj trenerski kurs, pa se pripremam, ali zasad nema ničeg konkretnog. Moja je želja nastaviti igrati nogomet", rekao je Holanđanin.