Incident u Trebinju
0

Sedin Torlak: Policajac me udario pendrekom

Piše: Edin Isanović
Sedin Torlak (Foto: fcsarajevo.ba)
Sedin Torlak (Foto: fcsarajevo.ba)
Utakmica Leotar – Sarajevo bila je prekinuta u 70.minuti. Naime, u to vrijeme na stadion Police stigla je druga grupa navijača "bordo" tima. No, obezbijeđenje nije htjelo da ih pusti unutra. Tad je intervenisao Sedin Torlak, kojeg je spiker iz Trebinja na BH radiju prozvao "da je bio nekorektan".

Kako bi saznali šta se dešavalo nazvali smo Torlaka i pitali šta se desilo.

"Želio sam intervenisati na kulturan i civilizovan način da naši navijači uđu u stadion. Ne znam zbog čega nisu željeli da ih puste. No, kada sam prišao, nekulturni policajac me pokušao udariti prvo nogom, izmakao sam se. Onda me udario pendrekom, bez ikakvog razloga. Tada su svi igrači pritrčali i stali u moju odbranu. I navijači su bili iznervirani. To je prava istina. Naravno da sam se iznervirao“, kaže Torlak za Sarajevo-x.com.

Potom se osvrnuo i na utakmicu.

"Okršaj je bio onakav kakav sam i očekivao. Odlučio je jedan gol. Nažalost, u našoj mreži. Mi smo bili puno bolji u prvom dijelu, ali nismo to uspjeli konkretizirati. Poništena su nam dva gola zbog navodnog ofsajda. Drugi je, po mom sudu, bio regularan. Kada smo prišli pomoćniku da ga pitamo zašto je digao zastavicu i sam je priznao da nije stoposto siguran da je postupio ispravno. Glavni sudija i igrači Leotara su bili izuzetno korektni, ali je obezbjeđenje bilo ispod svakog nivoa“, zaključio je Torlak.