Nogomet
3

Sedin Torlak još tri godine u Olimpicu

Klix.ba
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sedin Torlak produžio je ugovor sa Olimpicom i dres tog kluba nosit će u naredne tri sezone.

Nakon što je napustio redove Sarajeva, Sedin Torlak se početkom ove sezone priključio Olimpicu i potpisao ugovor do kraja sezone.

"Vrlo brzo, ovaj igrač opravdao je epitet pojačanja u našem klubu. Uprava kluba stoga je odlučila Sedinu ponuditi novi ugovor koji je igrač prihvatio te će u naredne tri sezone biti stanovnik Otoke", saopćeno je iz Olimpica.

Torlak je istakoa da je zadovoljan zbog produženja ugovora sa Olimpicom.

"U Olimpicu mi je zaista lijepo, imao sam želju da i u narednom periodu ostanem ovdje, a isto tako je razmišljala i uprava kluba koji mi je ponudila novi ugovor. Mogu reći da smo se brzo dogovorili u vezi sa svim i drago mi je što ću i u budućnosti biti član ovog kluba."

Ambicije Olimpica, jedan su od glavnih razloga zbog čega je Torlak odlučio produžiti ugovor.

"U Olimpicu mi je još na početku sezone predstavljen jedan dobar projekat i sada nakon pola godine mogu reći da se radi upravo u tom smjeru, mislim da je ovo odlična sredina za mene. Mi znamo svoje ciljeve u ovoj sezoni i mislim da smo na dobrom putu da ih ispunimo. Imamo zaista sve što nam treba i ja vjerujem da će Olimpic u narednom periodu sve više rasti u okvirima bh. fudbala."

Sedin vjeruje da će se ekipa Olimpica na kraju plasirati u Evropu.

"Mislim da imamo ekipu za takvo nešto, to je uostalom naš cilj. Imamo kvalitetan igrački kadar, a kao što se zna, već nam se priključilo još nekoliko kvalitetnih igrača. Uvjeren sam da ćemo na proljeće biti još jači i da možemo izboriti plasman u Evropu. Šteta zbog tog poraza protiv Mladosti u posljednjem kolu. Umjesto da sada budemo treći, mi smo šesti na tabeli, ali nema veze idemo dalje. Dobro je da bodovna razlika između prvih šest ekipa nije velika, tako da je na proljeće sve moguće."

I direktorica FK Olimpic, Bisera Gracić istakla je zadovoljstvo zbog produženja ugovora sa Sedinom Torlakom.

"Ono što mogu reći uime kluba je da smo zaista prezadovoljni jer smo dogovorili produženje saradnje sa Sedinom Torlakom. Od prvog dana u Olimpicu, Torlak se pokazao kao veliko pojačanje za naš klub i zaista sam sretna zbog produženja saradnje. Ja se nadam dobrim rezultatima kluba u narednom periodu ,a vjerujem kako će nam Sedin u tome biti od velike pomoći."