Nogomet
10

Sedin Torlak: Igrali smo lijepo, mogli smo i do bolje pozicije na tabeli

Piše: D. B.
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sedin Torlak (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Olimpic je u ovoj sezoni igrao poprilično promjenjivo, pravio je nizove pobjeda, pobjeđivao i neke od favorita, ali i neočekivano gubio bodove, kako u gostima, tako i na svojoj Otoci. Vukovi su na zimsku pauzu otišli s petog mjesta i sa 32 osvojena boda, šest manje od prvoplasiranog Željezničara. Stoper Olimpica Sedin Torlak smatra da je njegova ekipa mogla napraviti i više od toga.

Torlak vjeruje da bi Olimpic bio na boljoj poziciji da je kojim slučajem ekipa u pojedinim utakmica odigrala hrabrije.

"Mislim da smo igrali lijep nogomet u ovoj polusezoni, ali je pozicija mogla biti i bolja s obzirom na igre koje smo pružali. U nekim utakmicama nam je falilo možda malo više hrabrosti da dođemo do sva tri boda, gdje smo bili dominantni, npr. protiv Željezničara, ali smo odigrali s previsše respekta prema njima ili sad u Bijeljini, gdje nas je definitivno loš teren koštao bodova", izjavio je Torlak za portal Klix.ba.

Slabije partije u pojedinim utakmicama su posljedica povrede najboljeg igrača Olimpica Sulejmana Smajića, koji se povrijedio dva puta u protekloj polusezoni.

"Smajićeva povreda je sigurno dosta utjecala na rezultate jer je do tada igrao dobro i postizao odlučujuće golove u nekim utakmicama. Promijenili smo i trenera, ali smo ipak uspjeli napraviti dobar rezultat na kraju", rekao je Torlak.

Tokom pauze u prvenstvu očekuju oporavak povrijeđenih igrača, ali i pokoje pojačanje, kako bi se ostvarili klupski ciljevi.

"Trebamo se dobro pripremiti, sanirati povrede i dovesti ciljana pojačanja na određenim pozicijama. Treneri sigurno znaju šta nam je najpotrebnije kako bismo ostali u vrhu tabele, osvojili mjesto koje vodi u Evropu naredne sezone i što dalje stigli u Kupu BiH", izjavio je iskusni stoper Olimpica.

Prošli prijelazni rok je za njega bio veoma buran. U svega mjesec dana boravio je u Iranu u Mes Kerman, potom u Zadru, da bi se na kraju skrasio na Otoci i zadovoljan je onim što je pokazao.

"S obzirom na to da mi je ljetni prijelazni rok bio užasno buran i sve što se dešavalo od rastanka sa FK Sarajevo, preko Irana, Zadra pa do Olimpica, mislim da mogu biti zadovoljan, a nadam se i da su šefovi i uprava zadovoljni", kazao je Torlak.

On smatra da je BHT Premijer liga slabija ove sezone u odnosu na prethodne.

"Kvalitet lige je dosta slabiji u odnosu na prethodne godine. Iskreno, malo je majstora koji bi kao nekad Turković, Škoro, Hadžić, Zeba i Vuksanović začinili ovo takmičenje. Ekipe su sada podjednake, pa niko ne odskače. Puno ekipa je u borbi za titulu, ali i za opstanak", rekao je Torlak, koji je suđenjem zadovoljan.

"Suđenje je napredovalo zaista mnogo, a to pokazuju i pobjede u gostima. Nadam se da će tako biti i ubuduće. Ipak, grešaka sudija će biti, kao i grešaka igrača", istakao je bivši nogometaš FK Sarajevo.

Kao favorite za osvajanje titule prvaka ove sezone je izdvojio tri ekipe.

"Sarajevo, Željezničar i Široki Brijeg su favoriti, a smatram da se Borac ne može izboriti zbog problema koji ga prate od početka ove sezone", završio je Torlak.