Nogomet
0

Sedam prvotimaca napušta Željezničar, ekipa od sutra na pripremama u Međugorju

FENA
Fudbalski klub Željezničar, aktuelni viceprvak Bosne i Hercegovine, nije produžio ugovor sa sedmoricom prvotimaca kojima je istekao ugovor.

Uoči nastupa u Evropskoj ligi sarajevske ''plave'' napustili su: Juan Manuel Varea, Sead Bučan, Mladen Zeljković, Benjamin Čolić, Srđan Stanić, Eldar Hasanović i Anes Nuspahić.

Čolić je u plavom dresu odigrao 138 utakmica i postigao jedan gol, Zeljković je odigrao 59 utakmica, a Stanić je na 200 utakmica postigao deset golova, saopćeno je iz FK Željezničar.

Hasanović je odigrao 67 utakmica i postigao tri gola, Bučan je u 109 utakmica 14 puta tresao mrežu protivnika, Varea je u 22 utakmice upisao tri gola, a Nuspahić u 14 utakmica jedan gol.

Ekipu su u proteklom periodu pojačali Secouba Diatta, Ivan Livaja, Jovan Blagojević i Emir Hodžurda.

Prvotimci i stručni štab Fudbalskog kluba Željezničar sutra će u 11.30 sati krenuti put Međugorja, gdje će odraditi glavni dio priprema za utakmice prvog pretkola Evropa lige.

''Plavi'' će se u Međugorju zadržati do ponedjeljka, 29. juna i u tom periodu odigrati prijateljske utakmice sa Zrinjskim iz Mostara, 22. i 25. juna u 18.00 sati.