Nogomet
1

Šećerbegović: Počeli smo čistiti teren stadiona Tušanj jutros, ali je snijega mnogo

FENA
Foto: DarkoZabuš/Klix.ba
Foto: DarkoZabuš/Klix.ba
Susret 16. kola Premijer lige BiH između Slobode i Čelika odgođen je zbog snijega na terenu, a odigrat će se u ponedjeljak, 23. novembra, pod uvjetom da ne bude novih, obilnih padavina, odlučile su službene osobe delegirane za današnji dvoboj Tuzlaka i Zeničana na Tušnju.

Iako su radnici JU Gradski stadion Tušanj od jutros počeli s uklanjanjem snijega s terena, a njima se pridružila i manja skupina navijača, uvjeti za odigravanje utakmice nisu bili zadovoljavajući. Na zahtjev delegata Mirka Miloševića iz Zvornika, domaćini su bijelu loptu sprejom ofarbali u crveno, ali kada su je isporobali na snijegom prekrivenom igralištu, nije mogla odskočiti niti jednom, a kamo li tri puta, kako propisi predviđaju.

Nakon što su se sve službene osobe uvjerile da ne postoje normalni uvjeti za odigravanje utakmice, a suglasili su se i predstavnici dva kluba, glavni sudac Adis Mulaosmanović iz Sarajeva izašao je na centar igrališta s kapitenima obje ekipe, Zajkom Zebom iz Slobode i Adijem Adilovićem iz Čelika, bacio je loptu na tlo i označio odgodu.

Delegat Milošević je rekao da Sloboda u ovom slučaju treba da snosi troškove službenih osoba ukoliko su osjetno udaljeni od mjesta stanovanja, pri čemu je isključio sebe, jer stanuje u Zvorniku, pedesetak kilometara udaljenom od Tuzle.

Direktor JU Gradski stadion Tušanj, Dževad Šećerbegović, izjavio je da su s čišćenjem snijega počeli odmah ujutro, prije nego što je to službeno od njih zatraženo.

"Angažirali smo mehanizaciju JKP Komunalac, ali smo do vremena predviđenog za početak utakmice uspjeli očistiti manji dio igrališta. Snijeg je padao cijelu noć i jutros, mokar je i težak i zaista je bilo nemoguće teren osposobiti do 12.30 sati, kada je utakmica trebala početi", kazao je Šećerbegović.

Radnici Komunalca radit će cijelu noć kako bi očistili snijeg s travnjaka Tušnja, nadajući se da neće biti novih padavina.