Nogomet
59

Sead Hajrović odlazi iz Arsenala

Klix.ba
Sead Hajrović u Ljubljani (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sead Hajrović u Ljubljani (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Devetnaestogodišnji potencijalni reprezentativac BiH Sead Hajrović naredne sezone neće biti dio velike Arsenalove porodice.

Hajrović će na kraju ove sezone napustiti londonski klub, a još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru.

Mladi defanzivac se od navijača Arsenala oprostio na Twitteru, gdje se zahvalio svima na podršci nakon informacije da napušta klub. Hajrović je napisao da ne zna gdje će nastaviti karijeru.

"U svemu što radite morate imati sreće. Nažalost, za mene stvari nisu dobro završile, ne znam razlog zašto", napisao je Hajrović.

U posljednjih nekoliko sati mnogi navijači Arsenala su se oprostili s njim i poželjeli mu sreću. Svi su se složili da je bio velika nada kluba, a neki su ga proglasili i najboljim mladim igračem kluba sa Emiratesa.

Hajrović je rođen 4. juna 1993. godine u Švicarskoj. Izrazio je želju da nosi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, što je potvrdio i dolaskom na utakmicu između Slovenije i BiH koja se igrala u Ljubljani, februaru ove godine.

"Ovo mi je bila izvrsna prilika da upoznam naše igrače. Atmosfera je izvrsna. Ovo je velika ekipa i nadam se da ću biti dio njih", rekao je Hajrović tada.

Nadamo se da će uskoro pronaći novi klub i da ćemo ga uskoro gledati u nekoj od liga petice, a uskoro i u dresu Zmajeva.