Razgovor za Klix.ba
1

Sead Hajrović: Nadam se da ću biti dio ove velike ekipe

Piše: F.K.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Sead Hajrović, fudbaler Arsenala i potencijalni bh. reprezentativac nalazi se u hotelu sa Zmajevima za koje je rekao da su veliki tim i da se nada da će biti dio njih.

Fudbaler Arsenala Sead Hajrović osvojio je simpatije bh. javnosti nakon što se odazvao pozivu Fudbalskog saveza BiH da bude gost reprezentacije Bosne i Hercegovine na gostovanju u Sloveniji.

U razgovoru za naš portal rekao je kako mu je zadovoljstvo što se nalazi u Ljubljani, jer mu je želja igrati u reprezentaciji BiH.

"Razgovarao sam sa selektorom Safetom Sušićem. Imam pasoš BiH, ali moram završiti proces dobijanja sportskog državljanstva", rekao je Hajrović, koji je dodao da je vrlo zadovoljan razgovorom sa Papetom.

Dolazak u Ljubljanju je iskoristio za upoznavanje sa budućim saigračima.

"Ovo mi je bila izvrsna prilika da upoznam naše igrače. Atmosfera je izvrsna. Ovo je velika ekipa i nadam se da ću biti dio njih", rekao je Hajrović.

Mladi fudbaler svoju karijeru gradi u velikom Arsenalu. Za naš portal kaže da su u londonskom klubu bili presretni kada je dobio poziv, jer im je drago što će imati još jednog reprezentativca u svojim redovima.

Hajrović je rekao da su uslovi u Arsenalu odlični, a veliku podršku mu pruža i trener Boro Primorac. Vrijeme u Londonu, za koji kaže da je brz i lud, provodi s našim ljudima koji žive u Engleskoj. Društvo mu je pravio i bivši igrač Watforda i novi član Olimpica Haris Hodžić.