"Nije na prodaju"
0

Sea Life odbija "transfer" Paula, počasnog građanina O'Carballina

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prema napisima u engleskom dnevniku Telegraphu, iz Akvarija u Oberhausenu (Sea Life) jasno su odgovorili na ponudu madridskog ZOO-a vezanu za otkup njihove svjetski poznate hobotnice Paula.

Odgovor glasi: "Paul nije na prodaju".

Prognozirao je Paul tačno ishode svih utakmica njemačke nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici biravši školjku kojom će se nahraniti iz dvaju ponuđenih akvarija označenim nacionalnim zastavama, a potom je točno prognozirao i pobjednika samog finala u kojem je Španija savladala Nizozemsku 1-0.

Nakon što je “furija” u finalu osvojila svoj premijerni naslov, u Španiji je zavladala posebna euforija, a navodno su se okupila nekolicina biznismena koja je spremna investirati novce u kupnju slavnog glavonošca, unatoč činjenici da mu je životni vijek pri kraju. Naime, Paul ima dvije i pol godine, a životni je vijek intrigantnih osmerokrakih životinja oko tri godine.

Iz ZOO-a u Madridu navodno su spremni ponuditi Sea Life Centeru u Obehausenu i razmjenu životinja, ali sve opovrgava glasnogovornica njemačkog Akvarija Tanja Munzig:

"Nismo u kontaktu s madridskim ZOO-om. I ne znam ništa o mogućoj zamjeni Paula za neku drugu životinju, kao ni transferu za novac", rekla je Munzig.

Euforija za Paulom u Španijij otišla je toliko daleko da su u malenom sjevernozapadnom gradiću po imenu O Carballińa, populacije 14.000 stanovnika, hobotnicu proglasili počasnim građaninom. Očekuje se da će gradonačelnik O Carballińa sljedeće sedmice otputovati u Oberhausen kako bi Paulu predao počasnu plaketu, kao i minijaturni trofej pokala pobjednika SP-a.