"Pogledajte snimku"
0

Scolari traži izvinjenje suca

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer Chelseaja Luiz Felipe Scolari izjavio je kako traži ispriku glavnog suca Mikea Deana i njegovog pomoćnika zbog pogrešaka koje su učinili tokom nedjeljnog prvenstvenog dvoboja Chelseaja i Arsenala, koji su "Topnici" dobili s 2:1.

"Jedino što želim je da suci pogledaju snimku, priznaju pogreške izvine se se zbog njih. Ništa više, jer svi smo ljudi i griješimo", kazao je Scolari.

Scolarija su naljutile dvije situacije - prva iz prvog poluvremena, kada je Kalou krenuo sam prema golu Arsenala, ali je pomoćni sudac podigao zastavicu signaliziravši ofsajd kojega nije bilo, a druga, mnogo važnija, iz 59. minute, kada je Robin van Persie izjednačio na 1:1 iz evidentnog ofsajda.

U trenutku proigravanja Denilsona Van Persie se nalazio najmanje jedan metar u zaleđu, ali linijski sudac nije podigao zastavicu. Samo tri minute kasnije Holanđanin je svojim drugim pogotkom potpuno preokrenuo rezultat i donio pobjedu Arsenalu.

Nakon ovoga poraza Chelsea i dalje drži prvo mjesto na tabeli s jednakim brojem bodova ali i utakmicom više od Liverpoola, koji večeras igra protiv West Ham Uniteda.