Nogomet
33

Scolari s popisa izostavio Ronaldinha i Kaku

Totalsport
Luiz Felipe Scolari (Foto: EPA)
Luiz Felipe Scolari (Foto: EPA)
Brazilski nogometni selektor Luiz Felipe Scolari objavio je popis od 23 igrača na koje računa na Svjetskom prvenstvu na domaćem im tlu. Ovoga puta sa spiska su izostavljeni Kaka i Ronaldinho.

Scolari je izostavio i Corinthiansovog napadača na posudbi u Sao Paulu Alexandrea Pata, Liverpoolovog Lucasa Leivu, kao i PSG-ovog Lucasa Mouru.

Na brazilskom popisu dominiraju igrači iz Premierlige, pa tako čak šestorica igrača s popisa zarađuju za kruh na engleskim travnjacima, a to su Chelseajev kvarter Ramires, David Luiz, Willian i Oscar, te Tottenhemov Paulinho i Manchester Cityjev Fernandinho.

Podsjećamo, Brazil otvara Svjetsko prvenstvo utakmicom protiv Hrvatske 12. juna. U grupi A još će odmjeriti snage protiv Meksika i Kameruna.

Popis igrača brazilske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo:

Golmani: Júlio César (Toronto FC), Jéfferson (Botafogo), Victor (Grêmio)

Odbrambeni igrači: Daniel Alves (Barcelona), Maicon (Roma), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain), David Luiz (Chelsea), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Dante (Bayern Munich), Henrique (Napoli)

Veznjaci: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham), Ramires (Chelsea), Fernandinho (Manchester City), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Hernanes (Internazionale), Bernard (Šahtar Donjeck)

Napadači: Fred (Fluminense), Neymar (Barcelona), Hulk (Zenit St. Peterburg), Jô (Atlético Mineiro)