Nogomet
0

Scolari novi trener Chelsea

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Luis Felipe Scolari novi je trener engleskog vicešampiona Chelsea, saopštio je u srijedu uvečer klub iz Londona.

"Presretni smo što možemo da potvrdimo da će Scolari od 1. jula preuzeti funkciju trenera Chelsea. Scolari je izuzetan stručnjak, jedan od najboljih na svijetu. On umije da izvuče maksimum iz talentovanih igrača. Naše i njegove ambicije su se poklopile i on je sjajan izbor", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Chelsea.

Klub nije saopštio finansijske detalje i dužinu ugovora koji je dogovoren s brazilskim stručnjakom, jer, kako se ističe u saopštenju, "ne želi da ga remeti dok vodi Portugal na Evropskom prvenstvu".

Brazilac će na klupi Chelsea zamijeniti Izraelca Avrama Granta, koji je prije dvije nedjelje dobio otkaz.

Scolari je u dosadašnjoj karijeri vodio veliki broj klubova, među kojima su najpoznatiji brazilski Gremio, Palmeiras i Cruzeiro.

Najveći uspjeh Scolari je postigao sa reprezentacijom Brazila 2002. godine, kada je osvojio Svjetsko prvenstvo održano u Japanu i Južnoj Koreji.

On je reprezentaciju Portugala preuzeo 2003. godine, a godinu dana kasnije stigao je do finala Evropskog prvenstva. Prije dvije godine na Mundijalu u Njemačkoj selekcija Portugala zauzela je četvrto mjesto.