Nogomet
11

Scolari: Brazilski savez će odlučiti o mojoj budućnosti

Totalsport
Luiz Felipe Scolari (Foto: EPA)
Luiz Felipe Scolari (Foto: EPA)
Čak i nakon poraza od Holandije u utakmici za treće mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu brazilski selektor Luiz Felipe Scolari poručio je da ne namjerava podnijeti ostavku na svoju dužnost.

Bio je to drugi težak poraz Brazila u samo pet dana, nakon teškog poniženja od Njemačke u polufinalu (1:7). Dakle dogodio se slučaj da je Brazil izgubio dvije uzastopne domaće utakmice po prvi put nakon 1940. godine.

"Bila je to izjednačena utakmica. Igrače treba pohvaliti zbog načina na koji su odigrali. Nismo igrali loše, to je moje mišljenje", rekao je Scolari.

Upitan namjerava li ponuditi ostavku, komentirao je:

"Sada nije vrijeme za razgovor o tome. Sastavit ću svoj izvještaj i reći predsjedniku (Brazilskog nogometnog saveza) šta mislim da je pošlo po krivu, pa će on onda odlučiti šta želi za budućnost. Izgubili smo još jednu utakmicu, ali život ide dalje. Prije godinu dana smo osvojili Kup konfederacija. To nema veze s trenerima. Činjenica je da imamo jako mladu momčad i da ne stvaramo dovoljno igrača. Nije to tako jednostavno, pa da samo dođe novi selektor i reciklira stvari", dodao je Scolari koji je Brazil odveo do naslova svjetskog prvaka 2002. godine.

"Bio sam na tri Svjetska prvenstva i svaki sam put završio među četiri najbolje ekipe. Znam da je 7:1 najgori poraz ikad, ali mogu vidjeti pozitivne pomake (u odnosu na Mundijale 2006. i 2010.). Kada vam ekipa primi sedam komada i onda u sljedećoj utakmici primi gol nakon samo dvije minute, to mijenja perspektivu stvari. Ova se generacija ne mora bojati. U najbolje smo četiri svjetske ekipe i osvojili smo Kup konferedacija prošle godine. Ne vidim kako mogu kritizirati svoju ekipu danas. Igrali smo dobro, borili se nakon zaostatka i stvarali prilike".