Prijateljski susret
0

Schweinsteiger upitan u utakmici sa Izraelom

Totalsport
Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger
Bayernov igrač Bastian Schweinsteiger upitan je za nastup u dresu njemačke reprezentacije, u prijateljskom ogledu protiv Izraeale u četvrtak u Leipzigu.

Osim što je promašio penal u zadnjoj seriji raspucavanja u finalu Lige prvaka protiv Chelseaja, čime je pomogao londonskom klubu da se domogne svog prvog naslova pobjednika Lige prvaka, Schweinsteiger je u toj utakmici zadobio i povredu lista.

Selektor Njemačke Joachim Löw istaknuo je kako nije siguran hoće li Schweinsteiger zaigrati protiv Izraela, što će za "elf" biti zadnja provjera pred Euro, ali je siguran da će biti u sastavu u prvoj utakmici na Europskom prvenstvu protiv Portugala u Lvivu 9. juna.

"Siguran sam da će Bastian biti i fizički i psihički dovoljno jak da ostavi sve povrede koje je imao minule sezone iza sebe. On trenutno odrađuje individualne treninge. Neću protiv Izraela koristiti potrošene igrače", rekao je Löw.

Schweinsteiger je tokom sezone imao čak tri povrede. Najprije je slomio ključnu kost, kasnije je morao pauzirati jedan kraći period zbog bolova u lijevom koljenu, a onda je povrijedio i gležanj.

Njemačka je u subotu izgubila od Švicarske s 5-3 u prijateljskom ogledu u Baselu, pa će protiv Izraela tražiti pobjedu za povratak samopouzdanja i dobrog raspoloženja uoči Eura.

"Dvoboj protiv Izraela ću iskoristiti kako bih došao do spoznaje hoću li kapitena Philippa Lahma koristiti na desnom ili lijevom beku na Euru. Želimo dobar rezultat, ali euforija će rasti pred Euro bez obzira na ishod sraza s Izraelom", rekao je Joachim Löw