Nogomet
1

Scholes: Manchester United ima nebalansiranu ekipu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Legendarni bivši nogometaš Manchester Uniteda Paul Scholes slaže se s menadžerom ekipe Louisom van Gaalom u ocjeni da Crveni vragovi imaju nebalansiranu ekipu.

Van Gaal je nedavno u obraćanju medijima nahvalio kvalitetu svojih igrača, iako nije propustio reći da je naslijedio "slomljenu i nebalansiranu ekipu".

"On je i sam to rekao, a i meni tim izgleda nebalansirano. Imaju puno desetki, poput Juana Mate, Shinjija Kagawe, Adnana Januzaja, a i Ander Herrera mi više izgleda kao desetka nego kao centralni vezni. Tom Cleverley također može igrati desetku, pa ima puno istih tipova igrača, ali se malo muče s braničima. Phil Jones, Chris Smalling i Jonny Evans jedini su priznati braniči. Rekao je da mu se sviđaju Michael Keane i Tyler Blackett, koji su mladi i dolaze, ali prioritet su braniči", rekao je Scholes.

"Kada oduzmete igrače poput Rija (Ferdinanda), Vidića i Evre, koji su bili stubovi odbrane posljednjih desetak godina, onda je jasno da će biti velik pritisak na mladim igračima poput Lukea Shawa. Šteta što Evra nije ostao i vodio mlade igrače kroza sve, ali razumijem i njegovu stranu medalje jer on želi igrati."

Na kraju je Scholes rezimirao kako vidi United sljedeće sezone.

"Kada imate takvu kvalitetu igrača u ekipi onda samo možete postizati golove. Ako Van Gaal uspije uigrati bilo kakav sistem oko Mate, Rooneyja i Van Persieja onda je pred Unitedovim navijačima dobra i zabavna sezona puna golova."