Sir Bobby Charlton
0

"Scholes je najbolji igrač Uniteda svih vremena"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Paul Scholes (34) skupio je u dresu Manchester Uniteda 15 godina i 599 premierligaških utakmica. Za klupsku legendu Bobbyja Charltona, on je najbolji nogometaš Uniteda svih vremena.
  • Mnogo je velikih nogometaša oblačilo dres Manchester Uniteda. Mnoge koje sam obožavao izgubio sam skupa sa svojom mladošću u avionskoj nesreći u Münchenu. Onda sam uživao igrati s velikim igračima poput Denisa Lawa i Georgea Besta. Konačno, gledao sam velikane u eri Alexa Fergusona - izjavio je Sir Bobby, sa 758 prvenstvenih nastupa drugi igrač u historiji kluba s Old Trafforda (prvi je Ryan Giggs sa 798).

  • Scholes je meni najdraži i za mene najbolji, i to na mnogo načina. Volim njegov karakter, uvjerenje da će naći put do pobjede, sposobnost da odigra završno dodavanje ili zabije odlučujući gol iz voleja. Kada utakmica dolazi u završnu fazu, njegove kvalitete redovito dolaze do izražaja. Uvijek je na lopti, uvijek gleda uključiti u akciju što više saigrača. Ako izgubi loptu, pomislite da je bolestan.

U zaostalom dvoboju 27. kola Premiershipa, u kojem Manchester United danas (srijeda) na Old Traffordu dočekuje Portsmoutha, 34-godišnji bi veznjak, na cijeni kao jedan od najboljih šutera iz daljine i volej-izvođača u engleskom nogometu, trebao odigrati svoju 600. prvenstvenu utakmicu. Zabio je 142 gola dosad.

O njemu se pohvalno jednom prilikom izrazio i najveći igrač njegova vremena - Zinedine Zidane:

  • Moj najteži suparnik? Definitivno Scholes iz Manchestera. Radi se o kompletnom veznjaku. Nedvojbeno je najveći igrač svoje generacije.