Nogomet
1

Schmeichel: Potpuno sam protiv Pellegrinija, pa nije Hart ubica

Totalsport
Peter Schmeichel (Foto: AFP)
Peter Schmeichel (Foto: AFP)
Tri posljednje utakmice Manchester Cityja 26-godišnji golman Joe Hart je odgledao s klupe za rezerve, a ne s uobičajenog mjesta, ispred golmanske linije kluba s Etihada.

Hart je, kao i prošle sezone Iker Casillas u madridskom Realu, odjednom završio na klupi i lako je moguće da je i na duže vrijeme izgubio status standardnog prvog golmana Cityja.

Oni koji su se dosad osvrtali na odluku čileanskog trenera Manuela Pellegrinija uglavnom su kritizirali njegov potez, a žestok je bio Peter Schmeichel, nekadašnji legendarni danski golman.

"Uvjeren sam da je Hart napravio vrlo malo negativnih stvari. Garantirano ne toliko da zasluži smjenu na golu", rekao je za Radio BBC Schmeichel, te nastavio:

"Ponekad dobijam dojam kao da je Hart nekoga ubio. Uopće nisam na strani Pellegrinija u ovoj priči. Ne postoji ni jedan valjani razlog za njegov potez, uopće mi nema smisla debatirati o Hartu jer on jedino mora biti na golu, nigdje drugdje."

Schmeichel je završio s riječima:

"On je sjajan golman. Poseban je, bolji je od mnogih čak i kada ima loš dan. I onda završi na klupi nakon što ništa loše nije napravio. Kako to komentirati?"