Nogomet
1

Schalkeov direktor: Boateng je otišao iz Italije zbog rasizma

Totalsport
Kevin-Prince Boateng (Foto: AFP)
Kevin-Prince Boateng (Foto: AFP)
Ganski reprezentativac Kevin-Prince Boateng (26) napustio je krajem ovogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka ekipu Milana i skrasio se u Schalkeu jer više nije mogao trpjeti rasističke ispade, tvrdi direktor Schalkea Peter Peters.

Boateng je ranije ove godine demonstrativno napustio teren u prijateljskoj utakmici protiv Pro Patrije zbog rasističkih incidenata uperenih protiv njega. Isto je kasnije učinio i njegov bivši saigrač Kevin Constant u meču protiv Sassuola.

Ganski internacionalac u Milan je stigao 2010. godine iz Portsmoutha, a ovoga ljeta je prešao u Schalke u transferu vrijednom 10 miliona eura, koji je navodno dogovorio već ranije s 'Rossonerima.

"Boateng je želio napustiti Italiju zbog rasističkih incidenata, Dogovorio se s predsjednikom Milana Silviom Barlusconijem da može napustiti taj klub ukoliko on izbori plasman u Ligu prvaka", izjavio je Peters.

Milan je na kraju uspio ostvariti plasman u Ligu prvaka, a Boateng je sa Schalkeom potpisao četverogodišnji ugovor dan prije debija protiv Bayer Leverkusena.