Nogomet
11

Schalke srušio Eintracht Frankfurt, Kolašinac odličan

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Schalkea napravili su novi veliki korak prema izravnom plasmanu u Ligu prvaka. U prvoj utakmici 30. kola Bundeslige na svojoj su Veltins Areni savladali Eintracht Frankfurt s 2-0.

Vodeći je pogodak u 59. minuti postigao 18-godišnji veznjak Max Meyer. Prije toga je bh. reprezentativac Sead Kolašinac pucao s 25 metara i pogodio stativu.

Na odbijenu je loptu natrčao Klaas-Jan Huntelaar čiji je udarac Kevin Trapp uspio odbraniti, ali treći je udarac napokon bio i sreća za Schalke. Meyer se našao na pravom mjestu i pospremio loptu u mrežu za svoj šesti ovosezonski prvenstveni gol.

U 66. minuti Huntelaar nije iskoristio kazneni udarac za domaće poslije prekršaja Carlosa Zambrana na Julianu Draxleru. Schalke to ipak nije skupo platio, štaviše u sudijskoj je nadoknadi Jefferson Farfan zabio iz slobodnog udarca i domaćin je uzeo sva tri boda čime se učvrstio na trećem mjestu, posljednjem koje izravno vodi u Ligu prvaka.

Naš reprezentativac odigrao je svih 90 minuta za Schalke i bio jedan od najboljih pojedinaca na večerašnjem susretu.

Ekipa iz Gelsenkirchena, koja nije poražena u sedam uzastopnih kola, ima isti broj bodova kao i drugoplasirana Borussia Dortmund koja u subotu gostuje kod prvaka Bayerna.

Bundesliga, 30. kolo:

Schalke - Eintracht Frankfurt 2-0 (Meyer 59, Farfan 90+1)