Bundesliga
0

Schalke i Werder uvjerljivi, Huntelaar dostigao rekord kluba

Totalsport
Huntelaar izjednačio klupski rekord (Foto: AFP)
Huntelaar izjednačio klupski rekord (Foto: AFP)
U obje nedjeljne utakmice 25. kola njemačkog nogometnog prvenstva slavili su domaćini. Werder je s 3-0 savladao Hannover, dok je Schalke s 3-1 bio bolji od HSV-a.

Nakon dva uzastopna bundesligaška poraza Werder je u Bremenu do trijumfa stigao golovima Claudija Pizarra, Sebastiana Prödla i Markusa Rosenberga. Pizarro i Rosenberg upisali su i po jednu asistenciju, a Werder je ostvario 11. ovosezonsku pobjedu, jednu više nego što je ostvario u cijeloj prošloj sezoni.

Poput Werdera i Schalke je prekinuo niz od dva uzastopna bundesligaška poraza, a pobjedu protiv HSV-a je osigurao praktično nakon nešto više od pola sata igre. Naime, tačno u 33. minuti na semaforu je stajalo 3-0 za Rudare nakon golova Teemua Pukkija, Christopha Metzeldera i Klaas-Jan Huntelaara (iz penala). Nadu HSV-u vratio je u 45. minuti Gojko Kačar, ali bilo je to sve što su gosti uspjeli napraviti.

Gol Huntelaara bio je njegov 19. bundesligaški ove sezone i njegov 34. ukupno u sezoni čime je izjednačio klupski rekord u vlasništvu legendarnog Klausa Fischera iz sezone 1976/77.

Bundesliga, 25. kolo:

Werder - Hannover 3-0 (Pizarro 32, Prödl 49, Rosenberg 56) Schalke - HSV 3-1 (Pukki 5, Metzelder 26, Huntelaar 33-11m / Kačar 45)

Tabela: Borussia Dortmund 56, Bayern 51, Borussia Mönchengladbach 48, Schalke 47, Bayer Leverkusen 40...