Revanš utakmice osmine finala LP
0

Schalke i Tottenham slave prolaz dalje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
U večerašnjim revanš utakmicama osmine finala Lige prvaka slavile su ekipe londonskog Tottenhama i njemačkog Schalkea, koje su izborile prolaz u nastavak takmičenja nakon dvoboja sa Milanom i Valencijom.

Na White Harte Laneu se večeras očekivala žestoka utakmica i kiša golova, ali su obje ekipe bile neuspješne u pokušajima da dođu do protivničke mreže.

Ovakvim raspletom situacije zadovoljniji je londonski sastav, koji je sav posao završio u prvoj utakmici kada je slavio minimalnu pobjedu.

Druga utakmica između Schalkea i Valencije bila je daleko zanimljivija, a navijači su imali priliku vidjeti četiri gola.

Valencija je odlično otvorila susret, a dobra igra isplatila se već u 17. minuti kada je Ricardo Costa postigao gol glavom na asistenciju Mehmeta Topala.

Najopasniji po gol gostiju bio je iskusni Raul, koji je postigao gol u Valenciji. Podsjećamo da je rezultat tog meča glasio 1:1.

Domaći igrači su uspjeli izjednačiti prije odlaska na odmor. Strijelac je bio Jefferson Farfan golom u 40. minuti.

Nedugo nakon početka drugog poluvremena, u 52. minuti, Mario Gavranović je postigao još jedan gol, čime je povećao prednost na 2:1.

Tačku na i stavio je Jefferson Farfan u sudijskoj nadoknadi sa uvjerljivu pobjedu i prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala Lige prvaka:

srijeda: Schalke - Valencia 3:1 (ukupno 4:2) Tottenham - AC Milan 0:0 (1:0)

utorak:

Barcelona - Arsenal 3:1 (4:3) Šahtar Donjeck - AS Roma 3:0 (6:2)

Ostali susreti osmine finala na rasporedu su naredne sedmice, a sastaju se:

  • utorak (15. marta): Bayern - Inter (prvi meč 1:0) Manchester United - Marseille (0:0)

  • srijeda (16. marta): Real Madrid - Lyon (1:1)

Chelsea - Kopenhagen (2:0)