Nogomet
47

Savo Milošević posjetio Nogometni savez BiH

Klix.ba
(Foto: NS BiH)
Savo Milošević, direktor mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije, i njegov zamjenik Mitar Mrkela, danas su posjetili Nogometni savez BiH gdje su razgovarali sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i direktorom Tehničkog odjela Denijalom Pirićem o organizaciji drugog "Turnira prijateljstva“ za mlađe kategorije igrača koji bi se od 18. do 24. maja 2015. godine održao u Bijeljini.

Prije sastanka predstavnici NS BiH i FSS obratili su se predstavnicima medija.

"Nastavlja se izvanredna saradnja između ova dva saveza. Svi regionalni nogometni savezi posvećuju mnogo pažnje radu sa omladinskim kategorijama, što potvrđuje i organizacija jednog ovakvog turnira, koji je jako kvalitetan i koji će pomoći mladim igračima na njihovom putu da stasaju u prave fudbalske asove“, rekao je Jasmin Baković, saopćeno je iz NS BiH.

Denijal Pirić je izjavio da ovaj turnir postaje tradicionalan, te da je Savezu zadovoljstvo biti njegov dio. Milošević se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

"Prošle godine smo imali maksimalnu podršku NS BiH, a vidim da ona neće izostati ni ovaj put. Radimo fenomenalnu stvar i 'Turnir prijateljstva' šalje jasnu poruku koja je sadržana u samom nazivu turnira. Ove godine je i UEFA prepoznala značaj ovog projekta, te neće izostati ni njihova podrška", rekao je Milošević.

Prisutnima se obratio i Mitar Mrkela koji je kazao da će turnir okupiti najbolje ekipe iz regiona i dati priliku mladim igračima da kroz jake utakmice napreduju u sportskom smislu, ali i da steknu nova prijateljstva.

"U mojoj igračkoj karijeri mnogo mi je značilo što sam bio akter jakih utakmica na području čitave tadašnje države i mi sada dajemo priliku novim fudbalskim nadama da iskuse nešto slično", rekao je Mrkela.

Na turniru će učestvovati 16 ekipa podijeljenih u četiri grupe.