Nogomet
0

Saviola napušta Barcelonu

FENA
Argentinski nogometni internacionalac Javier Saviola izjavio je danas da napušta Barcelonu sa "gorkim ukusom u ustima" zbog tretmana koji je imao na kraju sezone.

"Nisu me tretirali dobro, ali to je njihov posao. Oni će imati svoje razloge za takvo ponašanje. Ja odlazim i znam da sam se uvijek trudio da dam sve od sebe", rekao je 25-godišnji Saviola.

Argentinac je dodao da je razočaran što ga je trener Rijkaard izostavio iz ekipe za utakmicu sa Espanyolom, koja je odigrana prije devet dana.

"To me je veoma pogodilo. Nadao sam se da ću se oprostiti od navijača poslije šest godina. To je trebalo da bude lijep gest", rekao je Argentinac.

Saviola je u Barcelonu došao 2001. godine iz River Plate za 28 miliona dolara. Status mu je promijenjen kada je Rijkaard 2003. godine došao u klub. Bio je posuđen Monacu 2004. godine, a sezonu 2005./2006. proveo je u Sevilli, prije nego što se vratio u Barcelonu.

Saviola je rekao da još nije potpisao ugovor s drugim klubom, a ostavio je mogućnost da karijeru nastavi u najvećem rivalu Barcelone, Real Madridu.