Nogomet
75

Savić se vratio u Zvijezdu: Želim četvrti put ući u Premijer ligu

Piše: D. B.
Srđan Savić
Srđan Savić
Dvadesetdevetogodišnji bh. nogometaš Srđan Savić ponovo je član gradačačke Zvijezde, koja će narednu sezonu igrati u 1. ligi Federacije. Povratnik u redove tima iz Gradačca želi pomoći klubu da se što prije vrati u najviši rang takmičenja.

Savić je nedavno s ekipom Mladosti Doboj-Kakanj izborio nastup u Premijer ligi, ali je ipak odlučio napustiti klub i vratiti se u Zvijezdu, gdje ga čeka nova borba za ulazak u društvo najboljih.

"Zvijezda želi povratak u Premijer ligu, sviđa mi se politika kluba, a nakon razgovora bivšeg saigrača i sadašnjeg direktora Zvijezde Amira Hamzića, odlulio sam se vratiti u Gradačac. Imam dovoljno i iskustva i nikad više snage i bolje da se odužim Zvijezdi u kojoj sam se afirmisao kao igrač, gdje sam doživio najljepše nogometne dane. Cilj mi je da pomognem pri povratku u Premijer ligu, što bi mi bio četvrti put u karijeri", izjavio je Savić za portal Klix.ba.

Navijačima i upravi Mladosti Doboj-Kakanj je poželio mnogo sreće.

"Zahvaljujem se navijačima Mladosti, igračima, trenerima i upravi kluba. Bilo mi je lijepo u klubu i želi8m im mnogo sreće naredne sezone", završio je Savić.