Nije stiglo ni upozorenje UEFA-e
0

Savez nije obaviješten da je povrijeđen neko iz Sparte

SRNA
Nogometni/Fudbalski savez BiH nije obaviješten o fizičkom incidentu u kojem je prije dva dana u Sarajevu povrijeđen član delegacije Fudbalskog kluba Sparta iz Praga, niti je stiglo bilo kakvo upozorenje UEFA-e u vezi toga, rekao je Srni član Komiteta za normalizaciju FS BiH Dragan Kulina.

Kulina je istakao da ne može komentarisati ovaj slučaj, jer N/FS BiH nije bio organizator sinoćnje utakmice Sarajevo- Sparta, ustvrdivši da niko iz direkcije češkog kluba sinoć nije govorio o tom incidentu.

Član delegacije Fudbalskog kluba Sparta iz Praga povrijeđen je u Sarajevu, u incidentu u kojem su učestvovali nepoznati počinioci, te sponzori i novinarske ekipe koje su doputovale u pratnji ovog kluba.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić potvrdio je da je lice sa inicijalima Š. L. povrijeđeno u incidentu, te da se radilo o marketinškom sponzoru ovog kluba.

Portparol Fudbalskog kluba Sarajevo Dino Selimović rekao je da incident koji se dogodio ne daje dobru sliku ni o klubu, ni o gradu Sarajevu, a ni o BiH, te da se klub pisanim putem izvinio Sparti.

Medijski oficir Sparte Ondrej Kafik rekao je da u Sarajevo nisu stigli navijači ovog kluba, već sponzori i novinari, te dodao da se nada da će ova informacija spriječiti bilo kakve nove incidente ili nesuglasice.