Nogomet
0

Saslušanje Mourinhove žalbe 29. juna

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Evropska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da će prigovor na suspenziju Josea Mourinha, uložen od Real Madrida, saslušati 29. ovog mjeseca u Nyonu.

Ranije spomenuti datum saslušanja pomaknut je za jedan dan. Naime, još ranije je "kraljevski klub" najavio pravnu borbu koju bi Žalbena komisija UEFA-e trebala saslušati 30. juna.

Podsjetimo, Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) kaznila je trenera Real Madrida Josea Mourinha s pet utakmica zabrane vođenja u europskim takmičenjima i 50.000 eura zbog ponašanja za vrijeme prvog polufinalnog susreta Lige prvaka protiv Barcelone na Santiago Bernabeuu, kao i izjava na račun suđenja nakon samog susreta.

Prvu utakmicu suspenzije Mourinho je već odradio u uzvratnom polufinalnom susretu protiv Barcelone na Camp Nouu, pa tako ima za odraditi još samo tri utakmice kazne, budući je zabrana na vođenje pete, posljednje utakmice, uvjetnog tipa i kontroverzni Portugalac će ju odraditi ponovi li sličan prekršaj u sljedeće tri godine.

Mourinho je za vrijeme prvog polufinalnog susreta poslan na tribine zbog ironične gestikulacije i komentara na račun Pepeovog isključenja, a nakon susreta izjavio je kako Barcelona ima privilegovan status kod UEFA-inih sudija.