Nogomet
171

Šaroliko društvo: Reprezentaciju Andore čine novinar, automehaničar, vrtlar, zaštitar...

Klix.ba
Josep Ayala
Većina reprezentativaca Andore fudbalom se bavi amaterski, a pored hobija koji im oduzima mnogo vremena svi oni profesionalno se bave nekim drugim poslovima, od novinara do vrtlara ili automehaničara.

Jedan od rekordera po broju nastupa i najboljih igrača Andore je napadač Julian Sanchez. On je profesionalni policajac u Andori, a fudbal je jedan od njegovih hobija. Drugi napadač selekcije Andore je Gabi Riera koji je po zanimanju automehaničar. Jedan od dvojice Urugvajaca sa pasošem Andore je hotelijer Sebastian Gomez.

Vrtlar Josep Ayala sutra bi trebao zauzeti mjesto u veznom redu naših protivnika. Ayala je inače fudbaler Santa Colome koja je prije dvije godine gostovala u Mostaru kada je Pod Bijelim brijegom iz Evropske lige eliminisana od Zrinjskog.

Najmlađi reprezentativac Andore je 21-godišnji novinar Leo Alves, inače fudbaler FC Andorra. Lijevi bek selekcije koja će sutra na megdan našim Zmajevima je Jordi Rubio, profesionalno angažovan u zaštitarskoj agenciji CASS. Desni bok zatvarat će fudbalski skaut Cristian Martinez.

Rekorder po broju nastupa u timu Andore je Oscar Sonejee, zaposlenik osiguravajuće kuće u glavnom gradu ove zemlje. Dres Andore Sonejee će sutra obući 99. put u karijeri. Igra na poziciji stopera, a do sada je bio strijelac četiri pogotka.