Nogomet
69

Sarajevu kazna 10.000 KM, Željezničaru 8.500 KM, a Slobodi 7.000 KM

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela je odluku o kažnjavanju FK Željezničar s 1.500 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača tog kluba na domaćoj utakmici 7. kola protiv ekipe Viteza.

Zbog nepoštivanja propisa (Pravilnika o licenciranju i Propozicija takmičenja) u okviru istog kola, novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM bit će kažnjeni NK Travnik, FK Drina, FK Sarajevo, FK Mladost, FK Slavija, FK Borac, HŠK Zrinjski, NK Zvijezda Gradačac, FK Radnik i FK Sloboda.

Tuzlanska Sloboda je kažnjena s 6.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i neodgovornog ponašanja navijača na utakmici 8. kola PL BiH protiv Željezničara, a sarajevski klub je kažnjen sa 7.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, te neodgovornog i nasilnog ponašanje navijača.

FK Borac je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i neodgovornog ponašanja navijača.

Zbog neodgovornog ponašanja navijača s 1.000 KM kažnjen je HŠK Zrinjski, dok su iz istog razloga s po 1.500 KM kažnjeni FK Velež i NK Čelik.

FK Sarajevo je kažnjeno novčanom kaznom u iznosu od 2.000 KM zbog neodgovornog ponašanja navijača i isticanja neprimjerenog transparenta.

Zbog nepoštivanja propisa (Pravilnika o licenciranju i Propozicija takmičenja), novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM kažnjeni su FK Drina, FK Radnik, FK Slavija, FK Mladost i NK Travnik.

FK Sarajevo je kažneno sa 7.000 KM zbog neodgovornog i nasilnog ponašanja navijača na utakmici šesnaestine finala Kupa BiH protiv Igmana.