Sutra počinje turnir
13

Sarajevo, Željo, Dinamo, Zvezda… garancija spektakla

Piše: Edin Isanović
NK Dinamo Zagreb
Kao što smo već najavili, na olimpijskoj planini Bjelašnici će, od 14. do 17. juna, biti održan međunarodni fudbalski turnir za uzrast do 17 godina. Svoje učešće potvrdili su Sarajevo, Željezničar, Dinamo, Crvena zvezda, Olimpic, Olimpija, Budućnost iz Podgorice i Novi Pazar.

Inače, ekipe će biti podijeljene u dvije grupe sa po četiri tima, gdje prvoplasiarani ide direktno u finale, dok će drugoplasirani igrati meč za treće mjesto.

Birat će se i najbolji igrač turnira, najbolji strijelac i golman. Pravdu će dijeliti sudije Nogometnog saveza BiH.

Dejan Radović, član Udruženja za poticaj kulture i sporta "Profesional", koje je, uz ZOI ‘84, organizator ovog takmičenja, naglašava da je do sada urađeno mnogo posla.

"Sagledavajući dosadašnji učinak, ocjene su zaista pozitivne. Uloženo je mnogo napora i truda i sve je spremno za spektakl. Zahvalio bih se Federalnom i Kantonalnom ministarstvu kulture i sporta, koji su podržali projekt", ističe Radović za Klix.ba.

Žrijebanje grupa bit će obavljeno večeras, a žrijeb će biti poludirigovan. Zvanično otvaranje turnira je planirano u četvrtak u 14:15 sati. Gosti će biti smješteni u odličnim uslovima hotela Maršal.

Za lokaciju je izabrana Bjelašnica, koja se nalazi 25 km od Sarajeva, posjeduje kvalitetan teren, a smještajni kapaciteti su uređeni prema svjetskim standardima. Za ovu priliku bit će instalirana i montažna tribina za gledaoce.

Kako ističu organizatori, planirano je da ovaj turnir u budućnosti preraste u tradiciju.

Inače, svaki dan će se igrati po četiri utakmice, a finale, koje će biti odigrano u nedjelju, će direktno prenositi TVSA.