Nogomet
10

Sarajevo želi popraviti dojam protiv Zrinjskog

Piše: Edin Isanović
Ekipa FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ekipa FK Sarajevo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Preostale dvije utakmice 1. kola BHT Premijer lige na programu su danas. Fudbalski klub Sarajevo nakon ispadanja u Evropskoj ligi od Kukesija dočekuje mostarski Zrinjski. Prvi šef struke Husref Musemić neće moći računati na usluge Melunovića, Haurdića i Šunjevarića sa kojima je u petak raskinut ugovor.

Od igrača koji su nedavno stigli na Koševo večeras će vjerovatno samo Vule Trivunović biti u udarnoj postavi. Naime, Puzigaća, Komazec, Travančić i Kovačević još uvijek nemaju pravo nastupa zbog papirologije.

Za tim sa Koševa nema puno filozofije, pobjeda se nameće kao imperativ. Ipak, svjesni su u bordo svlačionici da do nje neće doći lako. Protiv sebe će imati izuzetno kvalitetnog suparnika.

Međutim, nogometaši koševskog premijerligaša odlučni su da večeras daju svoj makisimum kako bi na otvaranju sezone stigli do tri boda.

Gosti iz grada na Neretvi u četvrtak su odigrali uzvratnu utakmicu 2. pretkola Evropske lige. Poraženi su u Bugarskoj 2:0. Ono što može biti jedan od aduta Sarajeva jeste umor igrača Zrinjskog.

Plamići najavljuju igru otvorenog garda na najvećem bh. stadionu. Kako ističu žele već u 1. kolu pokazati da su kandidati za vrh tabele.

U drugom okršaju novajlija u ligi, Mladost iz Velike Obarske, dočekat će u Bijeljini Široki Brijeg.

Gosti sa Pecare pokušat će doći do kompletnog plijena, a nakon plasmana u 3. pretkolo Evropske lige sa dosta samopouzdanja putuju u Semberiju.

Mladost će ipak pokušati iznenaditi favorizovane goste.

Parovi i satnica:

Mladost – Široki Brijeg 17:30 sati Sarajevo – Zrinjski 21:00 sat (prijenos na Arena Sport BiH)