Nogomet
12

Sarajevo želi nastaviti pobjednički niz protiv Veleža, Sloboda na Otoci

Piše: Edin Isanović
Foto: Arhiv/Klix.ba.
Foto: Arhiv/Klix.ba.
Ovog vikenda igra se 3.kolo BHT Premijer lige. Šest utakmica igra se u subot, dok su dvije na programu u nedjelju. Bordo tim na najvećem bh. stadionu dočekuje Velež. Okršaj starih rivala i prijatelja bit će uvertira za koševski tim pred prvi okršaj 4. pretkola Evropske lige protiv Borussije u četvrtak.

U bordo taboru naglašavaju kako respektuju Rođene, ali su tri boda imperativ.

"Dolaze nam stari rivali i prijatelji, koji će na Koševu igrati rasterećeno i probati ostvariti pozitivan rezultat. Velež je tim koji ima određeni kvalitet, a u svom sastavu ima nekoliko fenomenalnih igrača. Prije svih, ovdje mislim na Anela Hebibovića, ali i na Admira Vladavića ukoliko bude igrao, s obzirom da se povrijedio u prošlom kolu. Trenutno nam je ova utakmica s Veležom važnija od play - offa Evropske lige protiv Borussije M'gladbach. Nadam se kvalitetnoj utakmici i pobjedi kojom ćemo potvrditi bodove iz Banje Luke", izjavio je prvi šef struke Sarajeva Dženan Uščuplić.

Gosti iz grada na Neretvi napominju kako je tim sa Koševa u ovom trenutku ima najkvalitetniju ekipu u ligi. Ipak, na najveći bh. stadion dolaze kako bi napravili dobar rezultat.

Aktuelnom prvaku Zrinjskom na megdan stiže Radnik iz Bijeljine. Sve osim trijumfa domaćih bilo bi veliko iznenađenje.

Mladost će na svom terenu ugostiti i pokušati pobijediti Drinu iz Zvornika.

Travnik će nastojati da dođe do prve prvenstvene pobjede u okršaju sa banjalučkim Borcem koji je prikovan za dno tabele. Veziri vjeruju da mogu doći do kompletnog plijena, dok će gosti dati sve od sebe kako bi prekinuli crni niz.

Sloboda ,koja uz Sarajevo ima maksimalnih šest bodva, gostuje na Otoci. Tuzlaci do sada nisu uspjeli pobijediti Olimpic. Ipak, crveno-crni podvlače da je tradicija tu da bi se rušila. Vukovi, nakon trijumfa u Vitezu sa mnogo samopouzdanja očekuju ovaj meč.

Čeliku na noge dolazi Zvijezda. Zeničani nisu postigli pogodak u prva dva kola pa okršaj sa timom iz Gradačca vide kao idealnu priliku da poprave dojam.

Parovi i satnica:

Travnik – Borac 17:00 sati Mladost – Drina 17:00 sati Olimpic- Sloboda 17:00 sati (prijenos na Arena Sport) Čelik – Zvijezda 17:00 sati Zrinjski – Radnik 19:00 sati

Sarajevo – Velež 20:15 sati (prijenos na BHT1)

Nedjelja

Slavija – Željezničar 17:00 sati Široki Brijeg – Vitez 20:00 sati