Nogomet
0

Sarajevo u trećem pretkolu Lige prvaka

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U uzvratnom susretu drugog pretkola Sarajevo je poraženo od belgijskog Genka sa 0:1, ali je zahvaljujući pobjedi od 2:1 u prvom meču u Belgiji izborilo dalji plasman u treće pretkolo Lige prvaka. Jedini pogodak postigao je Mikulić u 57. minuti.

Susret je na stadionu Asim Ferhatović Hase, pred oko 25.000 gledalaca, sudio Alexandru Dan Tudor iz Rumunije.

Nogometaši Sarajeva su se plasirali u posljednje kolo kvalifikacija za najjače evropsko klupsko takmičenje, u kojem će za sedam dana ugostiti Dinamo iz Kieva.

Susret je protekao u inicijativi gostiju iz Belgije, a Sarajevo je zahvaljujući dobroj igri u odbrani uspjelo sačuvati prednost iz prvog susreta. Nakon izjednačenog prvog poluvremena Belgijanci su u nastavku sve karte bacili u napad, a u 57. minuti došli do vodstva od 1:0. Nakon slobodnog udarca s desne strane najviši u šesnaestercu Sarajeva bio je Mikulić, koji je s pet metara neometan zatresao mrežu domaće momčadi.

Nakon postignutog gola Genk je nastavio s napadima, dok je Sarajevo do kraja igralo klasični "bunker". No, i pored nekoliko dobrih prilika Genka rezultat se do kraja nije mijenjao.

Sarajevo je tako nakon Željezničara postalo drugi klub iz BiH koji je uspio proći u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvi meč protiv Dinamo Kieva na rasporedu je za sedam dana u Sarajevu.