Američki nogomet u BiH
165

Sarajevo Spartans poraženi od Sofia Bearsa 41:0

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na stadionu Otoka u Sarajevu danas je odigrana prva utakmica američkog nogometa između domaće ekipe Sarajevo Spartans i gostiju iz Bugarske Sofia Bears. Na kraju su slavili gosti rezultatom 41:0.

Kako je za portal Klix.ba kazao predsjednik kluba Sarajevo Spartans Midhat Slatina, gosti iz Bugarske su bili bolji i kvalitetniji tim.

"Oni iza sebe imaju više od 20 utakmica, a nama je ovo tek druga tako da se više nije moglo ni očekivati. Želio bih se zahvaliti divnoj publici na stadionu Otoka koja nas je sve vrijeme bodrila", kazao je Slatina izrazivši zahvalnost sudijama koji su za ovu priliku došli iz Beograda.

Početni udarac na utakmici izveo je američki ambasador u BiH Patrick Moon, a meču je prisustvovao i ambasador Bugarske u BiH Angel Angelov.

Klub Sarajevo Spartans postoji više od godinu i jedini je klub američkog nogometa u BiH. Do kraja godine igrat će još jednu međunarodnu i prijateljsku utakmicu, te predstaviti ovaj sport u srednjim školama Kantona Sarajevo sa ciljem promocije i ohrabrenja mladih da se počnu njime baviti.