Nogomet
55

Sarajevo slavilo protiv Veleža, Rudar porazom od Radnika ispao iz lige

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U 27. kolu BHT Premijer lige Sarajevo je u gostima slavilo protiv Veleža (3:0) i čime je aktuelni prvak BiH zauzeo treće mjesto na tabeli.

Sarajevo je slavilo bez većih problema što je bilo i očekivano s obzirom da je Velež, računajući i ovaj meč, u posljednjih 17 mečeva upisao čak 16 poraza i samo jedan remi.

Gosti su poveli već u petoj minuti. Duljević je centrirao iz kornera, a Harba je pogodio glavom iz peterca. Pritisak Sarajeva je nastavljen što je rezultiralo novim pogotkom u 20. minuti. Ovaj put strijelac je bio Okić koji nije slavio pogodak pošto je Velež njegov bivši klub.

Posao Sarajeva u Mostaru riješen je u 41. minuti kada je kapiten Duljević pogodio za 3:0 i osigurao petu pobjedu svog tima u posljednjih šest ligaških mečeva. U timu Sarajeva na golu je ponovo bio Matej Delač koji se vratio nakon višemjesečnog odsustva zbog povrede.

U 28. kolu, koje se igra naredne srijede, Sarajevo na Koševu dočekuje Mladost Doboj-Kakanj, dok Velež gostuje gradskom rivalu Zrinjskom.

Mladost Doboj-Kakanj je na domaćem terenu pobijedio Travnik (2:1). Za domaće su pogađali Dilaver u 29. minuti i Kovač u 87. minuti, a za goste je pogodio Zec u 50. minuti.

Ovom pobjedom Mladost je na pragu da osigura opstanak, dok je Travnik izgubio skoro sve šanse za opstanak. U narednom kolu Travnik dočekuje Slobodu, a Mladost, kao što smo naveli. gostuje Sarajevu.

Finalista Kupa BiH Radnik iz Bijeljine na svom terenu golovima Beširevića (64') i Obradovića (91') savladao je Rudar iz Prijedora (2:0) koji je ovim porazom izgubio sve šanse za opstankom.

Na ovom meču predstavljen je i novi semafor na Gradskom stadionu u Bijeljini, a koji je donirao veznjak Barcelone Ivan Rakitić.

Tabela: