Nogomet
4

Sarajevo se želi revanširati Slobodi za prošlosezonske poraze, Željezničar gostuje u Bijeljini

Piše: Edin Isanović
Pet preostalih utakmica 11. kola Premijer lige igraju se danas.

Derbijem se okitio okršaj starih rivala na najvećem bh. stadionu. Sarajevu na megdan stiže uzdrmana Sloboda. Bordo tim nije imao previše uspjeha u posljednjim okršajima sa Tuzlacima. No, tada je na klupi tima sa Tušnja sedio Husref Musemić koji više nije prvi šef struke Slobode. Izabranici Mehmeda Janjoša najavljuju kako će igrati do krajnjih granica svojih mogućnosti. Žele se revanširati Tuzlacima za prošlosezonske poraze.

"Mislim da je ekipa vratila samopouzdanje i ne bi trebalo biti problema. Imamo nekoliko povrijeđenih igrača, ali nadam se da će ekipa zadržati nivo. Mislim da ćemo iskoristiti momenat s obzirom na situaciju u FK Sloboda. To je sjajna ekipa i ne mislimo da će biti lagana zadatak, ali naše je pravo da se nadamo da ćemo potvrditi rezultate do sada. Moram naglasiti da smo imali jedno sjajno navijanje u Širokom Brijegu i jednu sjajnu konekciju između ekipe i navijača", rekao je Janjoš.

Gosti podvlače kako će u derbiju kola pokušati ostati neporaženi.

Zanimljivo će biti i u Bijeljini gdje će snage odmjeriti Radnik i Željezničar. Slavko Petrović, aktuelni strateg Plavih tako se ponovo nakratko vraća u Bijeljinu. Mladen Zeljković, nekadašnji igrač tima sa Grbavice vjeruje kako će Radnik nastaviti kontinuitet dobrih igara.

"Mislim da nema nekih velikih tajni između nas i trenera Petrovića, jer je on sam selektirao ovu ekipu Radnika. Potrudit ćemo se da nastavimo seriju bez poraza. Naš glavni adut je homogena grupa momaka koja svaku utakmicu daje 100 posto mogućnosti. Što se moje igre tiče velike zasluge za to pripadaju i mojim saigračima“, kazao je Zeljković.

Gosti iz Sarajeva meč u Semberiji dočekuju u Stanišićima. Napadač Željezničara Ivan Lendrić vjeruje u povoljan ishod bijeljinskog dvoboja.

"Dosta smo ih analizirali, dobro ih poznajemo. Pokušat ćemo pobijediti, to nam je cilj, ali ne bi bilo loše ni da se u Sarajevo vratimo neporaženi. Dobra su ekipa, možda i najspremnija u ligi. Očekuje nas težak meč, ali se nadam najboljem", izjavio je Lendrić.

Olimpicu na noge stiže Široki Brijeg. Nakon osvojenog boda u Vitezu Vukovima je poraslo samopuzdanje. Pokušat će iznenaditi u okršaju sa hercegovačkim timom. S druge strane, tim sa Pecare ima jasan cilj u gradu na Miljacki - žele osvojiti kompletan plijen.

Krupa na Vrbasu ugostit će i pokušati pobijediti Vitez. Optimizam temelje na činjenici da u posljednje vrijeme igraju dobro. U prošlom kolu savladali su Čelik na Bilinom Polju. Gostima je cilj da ostanu neporaženi.

Aktuelni prvak i lider Zrinjski gostuje Metallegheu na travničkoj Piroti. Plemići će imati veliku podršku svojih navijača i jurišat će na osvajanje tri boda. Domaći najavljuju kako će igrati otvorenog garda.

Parovi i satnica:

subota:

Sarajevo – Sloboda 15:00 sati (direktan prijenos na BHT1) Olimpic – Široki Brijeg 15:00 sati (direktan prijenos na Arena Sport1) Krupa na Vrbasu – Vitez 15:30 sati Radnik – Željezničar 15:30 sati (direktan prijenos na Moja TV) Metallehge – Zrinjski 15:30 sati

Utakmica odigrana u petak: Mladost DK – Čelik 1:0.

Tabela: