Škripari ne dolaze na Koševo
0

Sarajevo se želi osvetiti Širokom za poraze

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U srijedu je u prostorijama FK Sarajevo održana konferencija za medije uoči utakmice 28. kola Premijer lige koju tim sa Koševa u četvrtak u 17 sati na domaćem terenu igra protiv Širokog Brijega. To je ujedno i direktni okršaj u borbi treće mjesto koje donosi takmičenje u Evropi.

Konferenciju za medije su otvorili trener FK Sarajevo, Mirza Varešanović, sportski direktor Edim Hadžialagić i igrač Sedin Torlak.

Varešanović je svoja očekivanja od sutrašnjeg susreta podijelio sa okupljenim novinarima.

"Utakmica sa Širokim Brijegom je meč lopta za nas. Naši protivnici su odlična ekipa. Ostvarili su odličan niz rezultata. U osam posljednjih susreta su pobijedili sedam puta i jednom remizirali. Sa Širokim imamo negativan skor. Nismo ih pobijedili od 2007. godine. Sada je došlo vrijeme da se to promjeni i dat ćemo svoj maksimum. Pobjeda ne bi trebala doći u pitanje jer se s njima borimo za treće mjesto, a i utakmica se igra na Koševu", izjavio je Varešanović.

Trener FK Sarajevo je rekao da u susretu protiv Širokog neće moći računati na Pehlića, kao i na Obuću koji je skupio tri žuta kartona, no, Avdić, koji je bio upitan za ovaj susret, bit će u kombinaciji za početni sastav.

U sutrašnjoj utakmici će veliku ulogu odigrati i odbrane obje ekipe. Vođa zadnje linije FK Sarajevo, Sedin Torlak, dao je svoje viđenje nadolazeće utakmice.

"Sa ekipom Širokog imamo negativan skor. Ovo je najbitnija utakmica sezone. Motivacije za pobjedu ne smije nedostajati iz više poznatih razloga. Vrijeme je da im naplatimo za poraze i eliminaciju iz Kupa BiH. Želimo pobjedu", rekao je Torlak.

Kvalitetni defanzivac je dodao da u susretu protiv Širokog Brijega očekuje podršku navijača "bordo" ekipe, koji su, kako Torlak kaže, i do sada vjerno pratili i bodrili svoj tim. On je rekao da se igrači žele zahvaliti pobjedom i plasmanom u Evropu.

Varešanović je rekao da najveća opasnost prijeti od Wagnera i mladog Zakarića, ali da i on ima adute za ovaj važni meč.

"Široki Brijeg je iskusna ekipa. Pobjeda im imperativ, ali ne mislim da će krenuti napadački od prve minute. Smatram da je Blaž Slišković ključ uspjeha naših protivnika", zaključio je Varešanović.

Prema riječima sportskog direktora Edima Hadžialagića, održan je i radni sastanak sa policijom i pripadnicima GAMA sigurnosti, koji će se brinuti da utakmica protekne u najboljem redu.